Nieuws

Wat met Memorial Van Damme na verhuis Boudewijnstadion?




De kogel is door de kerk. De Belgium-Holland bid heeft het moeten afleggen tegen de gasroebels uit Rusland. Dit heeft ongetwijfeld repercussies op de toekomst van het Koning Boudewijnstadion. Oktober 2010 verklaarde burgemeester Thielemans dat het Boudewijnstadion zou verhuizen naar de site van Schaarbeek-Vorming indien ‘The Belgium-Holland bid’ het Uitvoerend Comité van de FIFA niet kon overtuigen.

Schaarbeek-Vorming is een groot terrein langs het kanaal grenzend aan het station van Schaarbeek. Momenteel is de site eigendom van Infrabel (infrastructuurbeheerder NMBS). Deze heeft echter nog plannen met het terrein en bovendien zijn de gronden zwaar vervuild.

Vraag is nu of de burgemeester zijn plan doorzet. Wat gebeurt er dan met de Memorial? Komt er dan wel een nieuw voetbalstadion? Open Vld vreest dat de verhuis leidt tot afstel in de bouw van een nieuw voetbalstadion. Open Vld vraagt duidelijkheid over de plannen van de stad Brussel met betrekking tot een multifunctioneel stadion en over de toekomst van de Memorial Van Damme.

Op de gemeenteraad van aanstaande maandag 6 december zal gemeenteraadslid Els Ampe de burgemeester hierover interpelleren. Open Vld vraagt bovendien dat Stad en Gewest samen de meest geschikte locatie zoeken voor een nieuwe sporttempel en deze aanduiden op basis van gefundeerde argumenten. ‘De Stad Brussel gedraagt zich als Einzelganger terwijl een match alleen gewonnen kan worden in team’, aldus Els Ampe over de samenwerking tussen Stad en Gewest.

Meer info:

Els Ampe

0476/21.39.60

Gemeenteraad van de Stad Brussel

Maandag 6 december 2010 – 16 uur

Stadhuis

Grote Markt

1000 Brussel