Nieuws

Digitale opvolging bouwprocedure binnenkort mogelijk




De voorbije jaren regende het klachten over ellenlange wachttijden voor het bekomen van een bouwvergunning. Idem met onduidelijkheid over het verloop van de bouwprocedure. Brussels volksvertegenwoordiger Els Ampe ondervroeg hierover staatssecretaris Emir Kir. Met gunstig gevolg: mensen zullen hun bouwplannen online kunnen opvolgen.

Al jaren pleit Els Ampe ervoor om de aanvraag en het verloop van een bouwvergunning transparanter te maken. Een systeem zoals bijvoorbeeld dat van Fedex, waarbij klanten de stand van zaken online kunnen volgen, bewijst dat dit goed werkt.
Kir stelt nu de software op punt (Nova).

‘Dit is een mooie stap voorwaarts. Dit systeem zorgt duidelijk voor meer comfort, beperkt de wachttijden en dus ook frustraties aanzienlijk. Een echte win-winsituatie. Zelfs het milieu wint erbij’, aldus  Ampe.

Het systeem wordt tegen het einde van het jaar ingevoerd in 16 van de 19 Brusselse gemeenten. Dan zullen deze Brusselaars de status van hun bouwvergunning kunnen raadplegen via het internet. De inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe, Koekelberg en Brussel Stad kunnen voorlopig nog geen gebruik maken van de nieuwe procedure. Vanaf volgend jaar zal ook de bouwaanvraag online kunnen gebeuren.

Lees hier de vraag van Els Ampe aan de staatssecretaris.

Meer info:
Els Ampe
Fractievoorzitter Open Vld Brussels parlement
Gemeenteraadslid Stad Brussel
0476/21 39 60
www.elsampe.be
els.ampe@vldbrussel.be