Nieuws

Liberalen steunen organisatie voor thuislozen




December 2010, een uitzonderlijk barre winter. Tijdens een debat omtrent armoede kwamen schrijnende verhalen van Bij Ons/Chez Nous (een inloopcentrum voor thuislozen) boven. Enkele Brusselse Open Vld’ers besloten niet bij de pakken te blijven zitten en organiseerden een inzamelactie. Want de noden bleken hoog.

Bij Ons/Chez Nous kookt dagelijks warme maaltijden voor de daklozen van Brussel. De subsidies waren echter gedaald, het werd moeilijker werken. Ze had bv. 200 kg koffie en suiker nodig waarvoor de financiële middelen ontbraken.

Een kort bericht op Facebook van een aanwezige tijdens het debat, Bastiaan Moulaert, trok de aandacht van Open Vld Vrouwen en Open Vld Brussel Stad. Ze zetten samen een actie op het getouw.

Koffie en suiker werden verzameld in het hoofdkantoor van de Melsensstraat. De inzamelactie bracht ook 1200 euro extra in het laatje. Mede met de hulp van Paul Van Himst (Koffie Brésor) konden we 200 kg koffie en 200 kg suiker overhandigen. Een erg fijn en warm gevoel.

Gesterkt door het succes van vorig jaar besloten Open Vld Vrouwen en Open Vld Brussel Stad de actie te herhalen. Via vrienden, leden en collega's kwamen we tot het mooie bedrag van 2300 euro, zowat een verdubbeling. Bovendien kregen we via Jaco Van de Zandschulp twee grote koffiezetapparaten cadeau!

Brussels parlementslid Els Ampe en Hilde Vautmans, Nationaal Voorzitter Open Vld Vrouwen, overhandigen dit bedrag aan Jean Verellen, coördinator van de organisatie Bij Ons/Chez Nous, vandaag op 26 januari, om 18 u, op de Melsensstraat 34, 1000 Brussel.

Een 'blauw hart' is ook een 'warm hart'!