Nieuws

Wanneer NOVA in Brussel Stad?




Interpellatie van mevrouw Els Ampe aan het college van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel met betrekking tot intekening van de stad op het NOVA systeem


Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wenst de snelheid voor het bekomen van een bouwaanvraag te verbeteren en de transparantie ervan naar de burger toe verbeteren.

Daarom pakte ze uit met het NOVA platform, een elektronisch platform waarlangs aanvragers van een bouwvergunning hun bouwvergunning zullen kunnen indienen in elke Brusselse gemeente.


De aanvragers zullen hun aanvraag niet alleen elektronisch kunnen indienen, ze zullen ook kunnen volgen waar hun dossier zich precies bevindt, al was het een pakje van FEDEX.

Alle Brusselse gemeenten tekenden in op het NOVA systeem, uitgenomen Brussel Stad. Brussel Stad is nochtans de grootste gemeente met de meeste bouwaanvragen, een zeer grote achterstand en lang wachttijden voor de aanvragers. Dit zorgt voor veel frustratie, zowel bij de burgers als bij de ambtenaren van de dienst stedenbouw.

Het NOVA platform biedt de mogelijkheid om komaf te maken met de ondoorzichtigheid van de procedure, lange wachttijden en een gigantische papierberg.


Toen ik u een paar maanden geleden vroeg waarom Brussel Stad nog niet deelnam aan het NOVA platform antwoordde de bevoegde schepen dat Brussel Stad zich zo snel mogelijk zou inschrijven.


Daarom zou ik u het volgende willen vragen

-    Wat is de stand van zaken?

-    Vanaf welke datum zullen de mensen hun bouwaanvraag online kunnen indienen in Brussel Stad?


Els Ampe

Gemeenteraadslid