Nieuws

Ongeregeldheden naar aanleiding van de evenementen op de heizelvlakte




Op 3, 4 en 5 juni vonden er twee grote evenementen plaats op de heizelvlakte. In het Koning Boudewijnstadion was er de belangrijke en geladen EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Turkije in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Enkele honderden meter verder vond Euroferia plaats, het jaarlijkse latino-festival. Alle ingrediënten voor een druk en gezellig lenteweekend. Op het eerste zicht.


De kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels lokte om en bij de 45.000 supporters. De organisatoren van de Euroferia voorspelden bij benadering een bezoekersaantal van 250.000 personen voor het hele weekend . Het werden er 300.000. Iets teveel van het goede blijkbaar. De gevolgen bleven dan ook niet uit.  Er waren schermutselingen op het festival zelf en het helaas obligate vandalisme was ook van de partij. Zowel in de metro als bovengronds.


Graag had ik van de bevoegde schepen dan ook antwoord gekregen op de volgende vragen:


-          Hoeveel incidenten vonden er plaats over het gehele weekend? Wat zijn de afzonderlijke aantallen voor de verschillende dagen?


-          Van welke aard zijn de incidenten?


-          Hoeveel processen-verbaal werden er opgesteld naar aanleiding van het vandalisme en de rellen die plaatsvonden dat weekend? Wat is het aandeel van de buurtbewoners?