Nieuws

Café Urbain Podcast: Food Shift voor een duurzame voedselketen




Is de Good Food-strategie van de Brusselse regering de vlucht vooruit naar een duurzame voedselketen in en rond onze stad? Wat is het verschil tussen ecomodernisme en agro-ecologie? In deze aflevering gaan Brussels parlementslid Khadija Zamouri, Filosoof en auteur Jan Pille, sociaal ondernemer van Linked.Farm Laurence Claerhout en onze vaste host Frederik Ceulemans in gesprek over de transitie naar een duurzame voedselketen in onze steden en op het platteland. Hoe maken we van onze voedingsproductie een duurzame economie die rekening houdt met de economische, sociale, maatschappelijke en ecologische vraagstukken tegen de klimaatverandering. Zo is bijvoorbeeld vlees verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassen die vrijkomen bij productie van het voedsel van de gemiddelde Belg. Minder vlees eten is dus goed voor het klimaat maar ook innovatie zorgt voor oplossingen die een breedgedragen aanpassing van onze voedselketen haalbaar maakt. 

spotify: https://open.spotify.com/episode/4bP5McZkng2nUURL2OvZSz?si=3HriPfrwQJe5o3T6NrshDA

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/be/podcast/caf%C3%A9-urbain-podcast/id1515954280?l=nl&i=1000589470973

Podcast back to bled: https://www.apache.be/2021/05/27/back-to-bled

Luister nu naar dit verhaal via uw favoriete podcastapp of gewoon hier: