Les news

Speelplein Fontainas moet (intact) blijven




Actualiteitsvraag van mevrouw Els Ampe aan schepen Bertin Mampaka, belast met Sport, Groene Ruimten, Milieu, Internationale Solidariteit en Gemeentelijke Uitrusting, betreffende de gedeeltelijke ontmanteling van het speelplein Fontainas Eilandje.

De helft van speelplein Fontainas, gelegen tussen de Zespenningenstraat en de Anderlechtsesteenweg, werd recent ontmanteld. Zo is er momenteel geen plaats meer voor het vliegtuig, de boot, de auto en de schommels. Dit leidde tot de nodige onrust onder bezoekers en omwonenden.

Er wordt gefluisterd dat dit het gevolg is van de uitbreidingsplannen van het ACOD. Na contact tussen mijzelf en uw kabinet werd er mij verzekerd dat dit slechts tijdelijk is. De ontmantelde stukken zouden binnen afzienbare tijd terugkeren. Zij het niet op exact dezelfde locatie. Toch had ik van u graag via deze weg een officiële bevestiging gekregen voor de bezoekers en buurtbewoners.


-    Heeft u een poging ondernomen buurtbewoners en bezoekers op een gepaste wijze in te lichten over de tijdelijke ontmanteling?

-    Kan u bevestigen dat er op het plein geen nieuw gebouw zal worden opgetrokken?

-    Kan u de bezoekers en buurtbewoners via deze weg verzekeren dat alle speeltuigen zullen terugkeren op het plein, al dan niet op een gewijzigde locatie?


Els Ampe

Gemeenteraadslid