Les news

Is Brussel Stad energiebewust?




Interpellatie van mevrouw Els Ampe aan het college van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel met betrekking tot het nemen van initiatieven om de energiefactuur van gebouwen waar Stad Brussel eigenaar van is, te beperken.


De energieprijzen swingen tegenwoordig de pan uit, waardoor het een steeds grotere hap uit het gezinsbudget neemt. De Brusselaars maken zich dan ook terecht grote zorgen over de kostprijs van die energie (gas en elektriciteit).


De Stad Brussel is eigenares van talrijke gebouwen met appartementen en kantoren.? Aangezien de meeste gebouwen met gas verwarmd worden, is het totale energieverbruik van die gebouwen dan ook navenant.


De bewoners van de woningen en de huurders van de kantoren/handelspanden hebben dan ook het recht te weten of de energieleveranciers in deze gebouwen, tegenover de gemeente (en onrechtstreeks dus ook tegenover de huurders) de goedkoopste tarieven toepassen.


Daarom zou ik u het volgende willen vragen


-    Op welke leverancier(s) doet de stad beroep voor gas- en elektriciteitsverbruik?

-    Bestaat er hierover een schriftelijk basiscontract per leverancier? Zo ja, kunnen huurders van gebouwen van Stad Brussel dit inkijken en waar?

-    Geniet de stad door gegroepeerde aankopen bij een leverancier, actueel van verlaagd tarieven voor dit verbruik? Indien ja, hoe kan dit eventueel procentueel uitgedrukt worden? Zo neen, waarom niet?

-    Wanneer werd er voor het laatst een verlaging van de tarieven bekomen?

-    Is de stad van plan om eerstdaags nieuwe tariefverlagingen aan te vragen voor haar? appartementen/woningen en, eventueel, verhuurde kantoren/handelspanden?


Els Ampe

Gemeenteraadslid